مهم ترین مسائل کمپ های گردشگری
به گزارش رنتوتریپ، در 10 سال گذشته 371 کمپ از محل اعتبار طرح های تملک دارایی های سرمایه ای ساخته شد که 52 درصد آن ها به وسیله مدیران کل میراث فرهنگی و گردشگری استانی به صورت قراردادی واگذار شد که البته در آنالیز ها و ارزیابی مهم ترین ضعف ساختاری کمپ ها شناسایی شده است.
مدیرکل منطقه ها نمونه و زیرساخت های گردشگری معاونت سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان این که واگذاری و تبدیل به احسن 50 درصد دیگر کمپ ها به وسیله سازمان مدیریت و برنامه ریزی پیگیری می گردد، اضافه کرد:
از این سازمان درخواست نموده ایم ساز و کار قانونی مربوط به واگذاری ها در دور تازه را تعیین کند.
این مقام مسئول در معاونت سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره دلیل این درخواست گفت که: با توجه به ویژگی خاصی که کمپ های رفاهی و اقامتی باید داشته باشند، متأسفانه کمپ های ساخته شده بیشتر از آن که دارای ساختار یک محل رفاهی باشند، شبیه پارک شهری شده اند.
شرایط موجود کمپ ها نشان می دهند، برای اجرای چنین پروژه ای آنالیز های لازم صورت نگرفته، برای همین اصلی ترین چالش آن ها، جانمایی است.
تاجیک برای تایید این ادعای خود مصداقی آورد و گفت:
کمپ آبعلی و بعضی دیگر از کمپ ها آن قدر جانماییِ بدی دارند که اصلاً صلاح نمی دانیم این پروژه ها ادامه پیدا نمایند و یا حتی به سرمایه گذار واگذار شوند، چرا که اگر بخواهیم فقط جاده دسترسی به این کمپ را احداث کنیم، باید چند برابر اعتبار بکار گرفته شده در آن کمپ، هزینه کنیم.
ساختار کمپ های ایجاد شده نشان می دهد، تقدم و یا تأخر اولویت ها مسئله داشته است و در بعضی از این فضاها ابتدای پروژه امکاناتی ایجاد شده، که در آن مرحله از کار، اصلاً احتیاج نبوده اضافه گردد.
مدیرکل منطقه ها نمونه و زیرساخت های گردشگری با بیان این که هنوز کارشناسی گسترده ای روی کمپ های احداث شده، صورت نگرفته است، گفت:
تا همین جای کار هم ایرادها را می پذیریم و معتقدیم اولین گام برای اصلاح شرایط موجود، تبدیل به احسن پروژه ها است که با تایید سازمان مدیریت و برنامه ریزی باید صورت گیرد.
تاجیک سپس به ایده ای برای اجرای مشترک این پروژه ها با شهرداری اشاره نمود و گفت که به جای انجام مستقل این پروژه می توان طی تفاهمی با شهرداری ها در ورودی شهرهای مقصد گردشگری تعداد اندکی کمپ با شرایط متفاوت احداث کرد. این کمپ ها محل استقرار ایستگاه های اطلاع رسانی گردشگری و بازارچه های صنایع دستی نیز خواهند بود. این ایده به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارائه شده که اگر موافقت گردد در برنامه ششم توسعه می توان با این شیوه پروژه کمپ ها را ادامه داد.
منبع: کجارو / خبرگزاری ایسنا